Title: Determination of daidzein and genistein in soy milk in Iran by using HPLC analysis method

Author(s): Ahmadi A.R.,Barantalab F.,Hanachi P.,Golkhoo S.,Vaziri M.

منبع: Pakistan Journal of Biological Sciences : Volume 11, Issue 18, 2008 , Pages 2254-2258
نمایه شده در: Pubmed Scopus Crossref

شناسه دیجیتال: DOI:10.3923/pjbs.2008.2254.2258
شناسه اختصاصی:
IRDOI
422-774-603-695
[برای لینک دادن به این صفحه]

The HPLC system separated completely isofavonoids such as daidzein (15.2 min) and genistein (17.3 min). Initially, the concentrations of major isoflavone Genistein and Daidzein in the tested soy milk were determined. Commercial soy milk samples were analyzed for isoflavones and two major isoflavones detected: genistein 25.86 (mg L-1) ±0.66 SD and daidzein 8.25 (mg L -1) ±1.13 SD. Concentrations of genistein in soy milk were higher than daidzein. The results obtained in this study can serve as a basis for estimating amount of soy milk can be consumed by people as related to its main isoflavone content. © 2008 Asian Network for Scientific Information.

اطلاعات استنادی

0

پروفایل‌های مرتبط

در صورتی که تاکنون مقاله‌ای در اسکوپوس یا وب آو ساینس داشته‌اید ابتدا پروفایل خود را در سای اکسپلور بیابید و ادعای پروفایل نمایید.

در سای اکسپلور فاقد پروفایل می باشم.