عنوان: عملکرد و کاربرد (ابر رساناها) در میکرو و نانو الکترونیک

نویسنده(گان): افشین رشید,علیرضا بهزادی

منبع: بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران 2021

شناسه اختصاصی:
IRDOI
296-053-993-747
[برای لینک دادن به این صفحه]
لینک دانلود: [دانلود مستقیم]
اگر دمای فلزات مختلف را تا دمای معینی(دمای بحرانی) پایین اوریم پدیده شگرفی در انها اتفاق می افتد که طی ان به ناگهان مقاومتشان را در برابرعبور جریان برق تا حد صفراز دست خواهند داد .وتبدیل به ابررسانا خواهند شد. حلقه سربی برعکس رسانا های دیگر رفتارمی نمایدیعنی پس از قطع میدان تا مادامیکه در حالت ابر رسانایی قرار داردجریان اکتریکی را حفظ می کند. به عبارتی اگریک سیم ابررسانا داشته باشیم پس از بوجود امدن جریان الکتریکی دران بدون مولد الکتریکی ( مثل باطری یا برق شهر )نیز می تواند حامل جریان باشد. اگر در همین حالت میدان مغناطیس قوی در مجاورت سیم ابررسانا قرار دهیم ویا دمای سیم را با تر از دمای بحرانی ببریم جریان در ان بسرعت صفر خواهد شد چون دراین حالتها سیم را از حالت ابررسانایی خارج کرده ایم . پدیده ابررسانایی در تکنولوژی از توانایی گسترد های بر خوردار است، زیرا بر پایه این پدیده بارهای الکتریکی م یتوانند بدون تلفات گرمایی از یک ماده رسانا عبور کنند.

کاربردهای مهم وهیجا نانگیز متعددی از ابررسانا در حال تکوین وتکمیل است. چندین سال است که آهنربای الکترونیکی ابررسانا درآزمایشگاه های تحقیقاتی مورد استفاده قرار گرفت هاند. همین که عبورجریان از پیچ ههای چنین آهنربایی آغاز شد، برای ادامه جریان بهتوان ورودی جدید نیاز نیست زیرا ات ف انرژی در مقاومت وجودندارد. م یتوان پیچ هها را در حجم کمتری نیز جای داد ، زیرا بهساختن مجاری عبور شاره خنک کننده نیز احتیاجی نیست .پسآهنربای ابررسانا م یتوانند میدانهایی به مراتب قو یتر از آهنرباهایالکترونیکی معمولی ایجاد کنند.

اطلاعات استنادی

0

پروفایل‌های مرتبط

در صورتی که تاکنون مقاله‌ای در اسکوپوس یا وب آو ساینس داشته‌اید ابتدا پروفایل خود را در سای اکسپلور بیابید و ادعای پروفایل نمایید.

در سای اکسپلور فاقد پروفایل می باشم.